Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pitanje o "novom" zakonu

5 posters

Go down

Pitanje o "novom" zakonu Empty Pitanje o "novom" zakonu

Postaj  Admin ned vel 10, 2008 8:53 pm

Evo zanima me dali možda netko od vas zna(pošto sam ja zaboravio i sad nemogu nigdje naći) do kolko Kw odnosno Ks mogu mladi vozači voziti motor od 600 ccm... pitam jer namjeravam kupiti neku 600-tku(neznam još kad), ali da barem znam dali mogu gledat nešto tipa ninja(iako sumnjam) ili da se više okrenem nečemu kao honda hornet, kawasaki er-6n i tak.. jer mi se neda sa policijom natezat oko toga svaki put kad bi me zaustavili..

Evo nadam se da bude barem neko znal...

Pozdrav!

pivce
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 165
Registration date : 24.04.2007

https://kawasaki.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Pitanje o "novom" zakonu Empty Re: Pitanje o "novom" zakonu

Postaj  Zagi_46 ned vel 10, 2008 10:01 pm

nemoj me drzati za rijec, cini mi se do 25kW
Zagi_46
Zagi_46
Moderator
Moderator

Broj postova : 1155
vozim : Ducati
Registration date : 17.08.2007

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned vel 10, 2008 10:21 pm

600 ccm do 25 KW fuj_1 ... pa i čoper od 600 ccm ima više od toga.. onda najbolje da si kupim romobil... pa naked ima od 600 ccm ima minimalno nekih 60 KW hm
Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  black dog ned vel 10, 2008 10:53 pm

600 ccm nemres nis kupita a da ima malo konja
black dog
black dog
Admin
Admin

Broj postova : 1356
vozim : kawasaki

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned vel 10, 2008 11:02 pm

pa znam da nebrem, zato pitam, ali isto tak ne vjerujem da bi stavili zakon da je za mlade vozače max. 25 KW na 600 ccm motoru, jer takav motor nema... Suspect
Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Veky ned vel 10, 2008 11:10 pm

Provjeri točno i u auto školi ALI i u policiji ili najednostavnije pitaj Hrvoja sa motori.hr....on sigurno TOČNO...zna...ja mislim da s 18 možeš dobiti a kategoriji samim tim možeš vozit kaj god ti srce želi..
Veky
Veky
Admin
Admin

Broj postova : 1001

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon vel 11, 2008 12:07 am

Veky je napisao/la:Provjeri točno i u auto školi ALI i u policiji ili najednostavnije pitaj Hrvoja sa motori.hr....on sigurno TOČNO...zna...ja mislim da s 18 možeš dobiti a kategoriji samim tim možeš vozit kaj god ti srce želi..

Da, to znam, sa 18 se automatski piše A kategorija u vozačku ako imaš več prije položenu A1 kategoriju mislim, ali je to kaj sam več pital, da je neko sranje, nemožeš vozit odma kawasaki 10-tku ili 600 ccm jer je neko sranje da kao ti motor ima više od određenih KW kolko smije imat motor mlađeg vozača dobivaš neku kaznu i 1 kazneni bod
Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Zagi_46 pon vel 11, 2008 12:57 am

mislim da sam ja zadnji polagal, prosle godine u 4 mjesecu za auto i u 7 za motor. sa B kategorijom dobijes i M, a sa A kategorijom dobijes A i A1. nesmijes voziti jaci motor od 25kW, a nigdje ne pise kubikaza, samo kilowati. nesmijes voziti od 23-5h, i to vrijedi dvije godine. a smijes voziti motor jaci od 25kW ako je suvozac starija osoba koja ima vozacku neznam kolko dugo, al da smije voziti tu kategoriju i da nema ogranicenja. ja se svercam, moj ima vise od 25kW, a kaj sad, moram se nekak voziti lol! i ako ides polagati sa 50god, isti ti zakon vriejdi, znaci, 2 god zabrana za to sve.

a da, ak imas otprije A1, ak si polagal sa 16, znaci, automatski sa 18 dobijes A, smijes voziti sve motore, nema zabrane
Zagi_46
Zagi_46
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj  zx-6r pon vel 11, 2008 1:01 am

Admin je napisao/la:
Veky je napisao/la:Provjeri točno i u auto školi ALI i u policiji ili najednostavnije pitaj Hrvoja sa motori.hr....on sigurno TOČNO...zna...ja mislim da s 18 možeš dobiti a kategoriji samim tim možeš vozit kaj god ti srce želi..

Da, to znam, sa 18 se automatski piše A kategorija u vozačku ako imaš več prije položenu A1 kategoriju mislim, ali je to kaj sam več pital, da je neko sranje, nemožeš vozit odma kawasaki 10-tku ili 600 ccm jer je neko sranje da kao ti motor ima više od određenih KW kolko smije imat motor mlađeg vozača dobivaš neku kaznu i 1 kazneni bod

mislim da nakon 18, ( ako imaš dvije godine A1) nemaš apsolutno nikakvih ograničenja. sve suprotno od ovog mi nema prevelikog smisla. od koga si čul za ta ograničenja ?
ti više nisi mladi vozač nakon dvije godine

ps možda sam u zabludi

edit: zagi je sve jasno napisao i objasnio mrgreen
zx-6r
zx-6r
Moderator
Moderator

Broj postova : 349
vozim : fazer
Registration date : 28.10.2007

[Vrh] Go down

Postaj  black dog pon vel 11, 2008 1:10 am

Zagi_46 je napisao/la:mislim da sam ja zadnji polagal, prosle godine u 4 mjesecu za auto i u 7 za motor. sa B kategorijom dobijes i M, a sa A kategorijom dobijes A i A1. nesmijes voziti jaci motor od 25kW, a nigdje ne pise kubikaza, samo kilowati. nesmijes voziti od 23-5h, i to vrijedi dvije godine. a smijes voziti motor jaci od 25kW ako je suvozac starija osoba koja ima vozacku neznam kolko dugo, al da smije voziti tu kategoriju i da nema ogranicenja. ja se svercam, moj ima vise od 25kW, a kaj sad, moram se nekak voziti lol! i ako ides polagati sa 50god, isti ti zakon vriejdi, znaci, 2 god zabrana za to sve.

a da, ak imas otprije A1, ak si polagal sa 16, znaci, automatski sa 18 dobijes A, smijes voziti sve motore, nema zabrane

zakoni su tu da se krse a ne postuju
lol!
black dog
black dog
Admin
Admin

Broj postova : 1356
vozim : kawasaki

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon vel 11, 2008 10:21 am

@ zagi ... da polagal sam, tj. A1 sam dobil sa 16 god, a to što ti veliš da sa 18 nemam nikakvih zabrana za motore, ali ja sam cijelo vrijeme mislio da mi naokn 18 prestaje zabrana za A1 kategoriju, tj. za motore do 125 ccm, a da mi tek sa 18 kada dobijem A počinje zabrana za A, pa mi i ona vrijedi 2 god...

@ blaz ... da neki i jesu, ali baš da mi policajci stoje na glavi svaki put zbog toga, to mi se neda, a usotalom motor od 600 ccm sa 25 KW kolko ja znam nema....
Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Zagi_46 pon vel 11, 2008 11:48 am

odi ipak danas do autoskole ili policije pa provjeri, za svaki slucaj. istina, nema 600ccm 25kW. I nije sigurno lijepo dok te stalno gnjave. ak imas vremena, odi provjeri, bas sad i mene zanima dal je ak imas od 16god A1, dali sa 18 prestaju sve zabrane
Zagi_46
Zagi_46
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj  Veky pon vel 11, 2008 12:07 pm

Admin je napisao/la:@ zagi ... da polagal sam, tj. A1 sam dobil sa 16 god, a to što ti veliš da sa 18 nemam nikakvih zabrana za motore, ali ja sam cijelo vrijeme mislio da mi naokn 18 prestaje zabrana za A1 kategoriju, tj. za motore do 125 ccm, a da mi tek sa 18 kada dobijem A počinje zabrana za A, pa mi i ona vrijedi 2 god...

@ blaz ... da neki i jesu, ali baš da mi policajci stoje na glavi svaki put zbog toga, to mi se neda, a usotalom motor od 600 ccm sa 25 KW kolko ja znam nema....

sa 600 to..naš i nezna da "stoje" policiji... Cool osim ak naletiš na K1200.. onda si nejbo..ali možda ti nebudu pisali..
Veky
Veky
Admin
Admin

Broj postova : 1001

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pon vel 11, 2008 7:47 pm

evo ja sam se raspitao oko toga svega, uglavnom mi je pomogao Hrvoje sa motori.hr, i da naravno hvala svima vama koji su dali svoje odgovore, a da sad ja velim ono što sam ja saznap, iako skoro sve piše ovdje.. Uglavnom, ako sam položio sa 16 god. A1 kat. do 18, tj. nakon što prođu 2 god mi se miče zabrana tako da nemam nikakvu zabranu ni za A kat. , no da sam položio sam 18 A1 onda bi mi vrijedila ta zabrana do 25 KW kao što je reko i zagi, i 2 god bi morao vozit il nešt slabije od 125 ccm ili se "švercati". Evo sad barem znam da što se tiče zakona mogu voziti i kawasakija 10-tku, hondu cbr 1000 RR... iako znam da se moji sa time nikak nebi složili looool

još jedanput hvala svima pivce
Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content